fbpx
Inventator
cine a inventat telefonul

Magazin Team Mobile prezinta:

Este greu sa iti imaginezi o lume fara telefonul mobil, mai ales acum cand lucrurile din viata ta sunt conectate intr-un singur dispozitiv (prieteni, liste, sedinte, entertainment etc.). Cu siguranta Alexander Graham Bell, cand a inventat telefonul (de fapt, un dispozitiv capabil sa emita si sa receptioneze cuvintele rostite), in 1876, nu si-a dat seama de amploarea/ evolutia pe care avea sa o aiba in timp acest aparat. El este cel care a brevetat telefonul, insa unele zvonuri spun ca dispozitivul ar fi fost inventat cu ceva ani inainte, in 1861, de catre Johann Philipp Reiss, un profesor de fizica si matematica (dar care nu a brevetat inventia).

De la primul telefon a trecut ceva ani pana la aparitia dispozitivului mobil. Hai sa trecem impreuna prin aceasta istorie si sa vedem cum au evoluat lucrurile de-a lungul anilor (pana sa ajungem la tehnologia de acum):

  • Martin Cooper este cel care a creat primul telefon mobil, un Motorola care cantarea 1.3 kg si avea o lungime de 23 cm. Acest lucru se intampla in 1973.
  • Inainte de acest telefon, putem spune ca mai existau cateva forme „atipice” de dispozitive mobile, insa acestea se aflau in masinile de politie, in ambulante sau taxiuri (acestea nu erau conectate la reteaua de telefonie fixa si nici nu erau dotate cu numere pentru apelare).
cine a inventat telefonul
  • Daca acum va ganditi ca un smartphone este scump, ei bine, costul acestui model a fost de 3.995 de dolari.

Si iata cum tehnologia a prins avant de la an la an, ajungand acum sa ne bucuram de beneficiile retelei 5G, sa avem informatiile la un click distanta, sa ne vedem si auzim cu cei dragi indiferent de moment. Cu toata aceasta evolutie, suntem tare curiosi sa vedem cum vor arata telefoanele in urmatorii 5 ani si bineinteles cum vor arata husele de calitate. Mai jos ti-am pregatit o lista cu produse actuale recomandate.

Sursa: https://www.lerato.ro/blog/cine-a-inventat-telefonul-istoria-telefonului-mobil/

Share:

TOP